FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze producten? Of over het bestellen via onze site? Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen hieronder.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Mail dan naar info@sanifoam.nl. Wij helpen je graag verder.

Tegen welke ziektes beschermt Sanifoam?

Sanifoam biedt bewezen bescherming tegen het overdragen van virussen, bacteriën en schimmels via de huid of via voedsel of objecten. Onze producten zijn bijvoorbeeld bewezen effectief tegen het coronavirus (COVID-19), SARS-CoV-2 en MERS. Ook voorkom je met Sanifoam de overdracht van verkoudheids- en griepvirussen.

Hoe kan Sanifoam 6 uur beschermen?

Elk product bevat geteste werkzame stoffen, maar geen alcohol. Dankzij deze stoffen met een krachtige werking worden virussen, schimmels en bacteriën op het lichaam en op producten gedood. Onze producten bieden tot wel 6 uur bescherming.

Dat Sanifoam tot wel 6 uur bescherming biedt, blijkt uit uitgebreid onderzoek door een onafhankelijk laboratorium. Voor het testen van de werking van Sanifoam, wreven de proefpersonen aan het begin van het onderzoek met hun vingertoppen (ook van de duimen) in een petrischaal. De helft van de proefpersonen gebruikte vervolgens Sanifoam ter ontsmetting; de andere helft gebruikte geen desinfectiemiddel. Vervolgens gingen de proefpersonen verder met waar ze mee bezig waren.

Na 6 uur werd de proefpersonen gevraagd hun vingers opnieuw in een petrischaal te houden. In het laboratorium is daarna onderzocht hoeveel bacteriën zich de volgende dag op de schaaltjes bevonden. Daaruit bleek dat mensen die Sanifoam gebruiken zowel direct na gebruik van het product als 6 uur later (na hun gewone werkzaamheden) aanzienlijk minder bacteriën op hun handen hadden dan de controlegroep.

Over welke keurmerken beschikt Sanifoam?

Sanifoam heeft de juiste certificaten voor consumentengebruik. De producten beschikken over de labels EN 14476:2013 en A2:2019, waarmee de producten zijn gecertificeerd voor de Europese standaard. Deze standaard is een Europese norm die geldt voor producten in de medische sector voor bijvoorbeeld hygiënisch handwrijven en hygiënisch handwassen. Ook voor de desinfectie van instrumenten door onderdompeling, en voor desinfectie van oppervlakken door middel van vegen, sproeien, overstromen of andere middelen is Sanifoam gecertificeerd. Het product beschikt over een COVID-19-certificaat en is ook bewezen effectief tegen virussen als SARS-CoV-2 en MERS.

Hoe breng ik het product aan?

Aan één pompje heb je voldoende om je handen te ontsmetten. Pomp één keer om een beetje schuim op je hand te krijgen. Wrijf het schuim vervolgens goed in je handen – ook tussen je vingers. Na 30 seconden ben je tot 6 uur beschermd tegen virussen, bacteriën en schimmels.

Zijn de producten dierproefvrij?

Ja, de producten van Sanifoam (en de bestanddelen ervan) zijn niet getest op dieren.

Is Sanifoam ook halal?

Ja, onze producten zijn halal gecertificeerd.

Ik wil Sanifoam bestellen voor zakelijk gebruik of verkoop. Wat zijn de mogelijkheden?

Ook als bedrijf kun je de producten van Sanifoam bestellen. Bijvoorbeeld om deze te verkopen in je winkel of aan te bieden aan personeel en klanten. Bekijk onze zakelijke pagina voor meer informatie.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Als je je bestelling vóór 12.00 uur plaatst, wordt deze dezelfde dag nog verstuurd. Na verzending ontvang je van ons een bevestiging.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

De verzendkosten zijn afhankelijk van de grootte van je bestelling. In je winkelmand kun je heel eenvoudig berekenen hoeveel de verzendkosten voor jouw bestelling bedragen. Vanaf een bestelbedrag van € 50 wordt je bestelling gratis verstuurd.

Versturen jullie ook bestellingen naar het buitenland?

Jazeker. We leveren de producten van Sanifoam ook aan andere landen binnen en buiten Europa.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen. Wat nu?

Neem in dit geval contact met ons op via info@sanifoam.nl. Dan kijken wij wat we voor je kunnen doen.  

Kan ik bestelde producten terugsturen?

Voor onze producten geldt de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Dit betekent dat je een bij ons besteld product tot 14 dagen nadat je het hebt ontvangen, zonder opgaaf van reden kunt retourneren. Je ontvangt dan je geld terug. Let op: voorwaarde is wel dat het product verzegeld is, niet is gebruikt en in de originele staat verkeert.

Wil je een product retourneren? Stuur dan een e-mail naar info@sanifoam.nl waarin je hier melding van maakt. Vervolgens kun je het product terugsturen naar:

Wiegerbruinlaan 2B

1422 CB Uithoorn

Als we het product hebben ontvangen en het aan de retourvoorwaarden voldoet, dan verwerken wij je retour. Je krijgt dan het betaalde bedrag voor het product op je rekening teruggestort.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Wij zijn goed bereikbaar via e-mail op info@sanifoam.nl. Mail ons gerust als je meer informatie wilt ontvangen over onze producten of als je een specifieke vraag hebt.